top of page
2019-08-05-Dagboek-009-e1565117663116.jpg

Ademkracht en Release dag: herfst editie

Op 12 november 2023 organiseren Patricia de Groot (Kind van de Bron) en Annelies van Dijk (Zonnevrouw) een eendaags retreat. 

Laat je deze dag dragen in een intieme setting, waarin alles van jou welkom is. Deze dag staat in het teken van lichaamsbewustzijn, loslaten en dankbaarheid.

Ademkracht en Release dag: herfst editie

Laat je tijdens deze dag dragen in een intieme setting waarin alles van jou welkom is. Deze dag staat geheel in het teken van lichaamsbewustzijn, loslaten en dankbaarheid.

 

Tijdens deze "Ademkracht en Release dag: herfst editie" duiken wij in het seizoen herfst. Het seizoen van de laatste oogst. Het loslaten en afscheid nemen van wat niet meer nodig is en hier met dankbaarheid op terug kijken.

 

Tijdens deze dag ervaar jij het loslaten van (fysieke) spanningen en vastgezette emoties d.m.v. ademwerk en somatisch release.

Je voelt je eigen, authentieke levenskracht stromen. Aan het eind van de dag vertrek jij dankbaar en lichter naar huis.

Wanneer: zondag 12 november 

Locatie: yogastudio Dwingeloo, Stroovledder 11a Dwingeloo. Gratis parkeren.

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur. Inloop vanaf 9.45 uur.

Investering: €95,-

Dagretreat

De herfst periode is alweer aangebroken. De dagen zijn weer korter. De natuur laat haar prachtige kleuren zien en laat los wat haar niet meer dient. Als mens zijn wij onderdeel van deze natuur. Of zoals de Sjamanen zeggen; wij zijn de natuur. De laatste oogsten van het land worden binnengehaald. Het derde en laatste oogstfeest van het jaar wordt gevierd in dankbaarheid voordat de stille, donkere winterperiode zijn intrede doet.

 

Loslaten kan rauw en pijnlijk zijn en tegelijkertijd mooi en overvloedig rijk. Loslaten in deze periode vormt de basis voor nieuwe, vruchtbare bodem. Een nieuwe vruchtbare cyclus waarop weer verder gebouwd kan worden.

 

Zoals de natuur buiten ons zichtbaar aan het loslaten is, doen wij mensen dit binnen onszelf ook. De energie neemt af, er is eerder behoefte aan lekker met een dekentje op de bank te zitten en terug te trekken. Stilte vind steeds meer haar weg.

 

Tijdens de Ademkracht en Release dag: herfst editie, vragen we de Spirit van moeder Cacao om in liefde bij ons aanwezig te zijn en ons hart te openen. In alle rust staan we stil bij jouw proces van loslaten en dankbaarheid voor jouw groei dit jaar met het besef dat dit alles overvloedig terug zal komen. Je creëert hiermee je eigen, vruchtbare bodem voor een nieuw groeiseizoen. 

 

Fysiek is het ook nodig om (oude) opgeslagen ballast los te laten. Tijdens dit dag retreat besteden we aandacht aan het lichaam door middel van lichaamsgericht werken.

Ontdek Holotropic Breathwork: Een Reis Naar Binnen 

 

Wat is Holotropic Breathwork?

Holotropic Breathwork is een krachtige ademhalingstechniek die diepe innerlijke transformatie en zelfontdekking stimuleert. Tijdens deze ervaring dompel je jezelf onder in een staat van verhoogd bewustzijn door intensieve

ademhaling en muzikale begeleiding.

 

Wat kun je verwachten tijdens een Holotropic Ademcirkel?

Bij het aanbieden van een Holotropic Ademcirkel op de aankomende Ademkracht en Kundalini vernieuwingsdag, zullen deelnemers de gelegenheid hebben om in een veilige omgeving te ademen en los te laten. Deze reis kan leiden tot diepe inzichten, emotionele bevrijding en helende ervaringen.

 

Voordelen van Holotropic Breathwork:

💫 Bevorderen van zelfbewustzijn en persoonlijke groei.

💫 Loslaten van stress en spanning.

💫 Verkenning van het onderbewuste voor diepgaande inzichten.

💫 Bevorderen van emotionele heling en verwerking.

Doe mee aan deze transformerende reis naar binnen tijdens de 'Ademkracht en Release dag' en ontdek de kracht van Holotropic Breathwork. 🌠

Somatisch Release

 

Somatisch release is een vorm van lichaamsgericht werken. Door middel van oefeningen wordt het lichaam uitgenodigd om in beweging te komen. Er wordt gestart met oefeningen om de psoas spier aan te spannen. Deze ''spier van de Ziel'' ligt diep in het lichaam verborgen en reageert sterk op emoties. De psoas spier is gekoppeld aan de autonome reactie van je lichaam op stress. Het reageert op prikkels die ons vertellen of wij veilig zijn of in gevaar verkeren. Vlucht- of vecht reacties kunnen ontstaan.

 

Bij ontlading van de psoas spier kan jarenlange onderdrukte, opgehoopte energie van angst, spanning, stress en depressie weer gaan stromen. Het contact met je lichaam wordt herstelt. Je authentieke kracht komt vrij geheel vanuit eigen kracht. 

Door middel van trilling op te zoeken kan het lichaam zich op een natuurlijke manier ontladen. Het zenuwstelsel wordt weer gekalmeerd en het lichaam mag weer terug naar zijn/haar eigen ontspannen staat van zijn.

 

Voordelen van somatisch release:

ღ Dagelijkse en chronische stress reduceren 

ღ Diep liggende spanning uit je lijf elimineren 

ღ Onverwerkte emoties en gebeurtenissen loslaten

ღ Los komen van verhalen dat je hoofd creëert en vasthoud

ღ Vrijer gevoel ervaren, door spanning minder vast te houden

ღ Ontspanning van de bekkenbodem

 

Wij vergeten gebeurtenissen maar ons lichaam niet.

Laat je lichaam je innerlijke wereld vertalen tijdens deze dag en laat diep gewortelde (onbewuste) spanningen los.

Patricia en Annelies

Annelies van Dijk en Patricia de Groot hebben elkaar 11 jaar geleden tijdens hun studie Vaktherapie beeldend ontmoet.

Een tijd waarin lief en leed al werd gedeeld. Elkaar ondersteunend, bewandelen zij hun eigen pad en vernieuwen zij zich keer op keer. Geen avontuur is te gek.

Annelies en Patricia hebben allebei hun eigen manier gevonden in het lichaamsgericht en energetisch werken. 

Samen vormen zij een liefdevol duo dat hun kennis graag samenbrengt om de mensheid weer een stukje bewuster bij haar essentie te brengen.

Wil je meer weten over Patricia en het mooie werk wat ze doet? Check dan zeker haar website www.kindvandebron.nl 

Overige belangrijke zaken

Er zijn een aantal contra indicaties die wij hanteren. Dit is voor jouw eigen veiligheid en voor de veiligheid van de groep. Wij gaan er vanuit dat een ieder die zich aanmeldt hier zijn/haar eigen verantwoording in neemt, door naar waarheidsgetrouw deel te nemen met deze kennis. Is één van onderstaande contra indicties aanwezig bij jou en wil je toch deelnemen, neem dan contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

 

*Hoge bloeddruk

*Zwangerschap.

Geef je borstvoeding? Wacht minimaal 5 uur voordat je weer voedt)

*Glaucoom

*Hart en long klachten

*Bij behandeling van psychische klachten zoals psychose, schizofrenie en epilepsie 

*Bij gebruik van psychoactieve middelen zoals hard en softdrugs.

*Gebruik van psilocybine 

Liever geen alcohol 48 uur van te voren.

*Bij gebruik van antidepressiva of zware migraine pillen

Annuleren kan gratis tot 48 uur voor aanvang. Bij annulering vanaf 48 uur voor aanvang brengen wij 50% is rekening. Bij annulering binnen 24 uur is het niet mogelijk restitutie te verlenen. Je kunt wel iemand anders jouw plek overdragen.

Wij zorgen voor thee, gevitaliseerd water, fruit en wat lekkers. Wij vragen je om zelf je lunch mee te nemen.

Trek makkelijk zittende kleding aan. Neem een paar dikke sokken mee en eventueel een extra trui of vest. Het lichaam heeft na haar harde werken vaak behoefte aan extra warmte.

 

Voor vragen neem contact op.

Wij kijken uit je te ontmoeten en met je te verbinden!

 

Liefs Annelies & Patricia

 • Ademkracht en Release dag: herfst editie
  Ademkracht en Release dag: herfst editie
  zo 12 nov
  Dwingeloo
  12 nov 2023, 10:00 – 16:00
  Dwingeloo, Stroovledder 11A, 7991 SB Dwingeloo, Nederland
 • Ademkracht en Kundalini vernieuwingsdag
  Ademkracht en Kundalini vernieuwingsdag
  za 30 sep
  Dwingeloo
  30 sep 2023, 10:00 – 16:30
  Dwingeloo, Stroovledder 11a
  Een dag waarin jij, lichaamswerk, energiewerk en samenzijn centraal staan
bottom of page