top of page

Microdoseren en menstruatie

Bijgewerkt op: 12 mrt. 2022

Ik ben een half jaar aan het microdoseren met magische truffels en dit heeft ook effect op mijn menstruatie. Sinds ik weer menstrueer na de bevalling van mijn dochter, is mijn menstruatie niet hetzelfde als voorheen. Ik verlies veel meer bloed en ik heb dagenlang een beetje bloedverlies voordat m'n menstruatie echt begint. Zodat in totaal mijn menstruatie minstens 10 dagen duurt. In deze blog vertel ik je wat voor effect het microdoseren met magische truffels op mijn menstruatie heeft.


Onderzoek magische truffels en menstruatie

Er wordt tegenwoordig weer veel onderzoek naar microdoseren gedaan. En dus ook naar het effect van microdoseren op de menstruatie. Voor vrouwen die te kampen hebben met PMS blijkt microdoseren met truffels, heel goed te werken. Ook zijn er geen bijwerkingen, in tegenstelling tot pijnstillers en de anticonceptiepil.

Verder lees ik ervaringen van andere vrouwen die met truffels microdoseren, met betrekking tot de menstruatie. De meeste vrouwen ervaren minder bloedverlies, minder buikkrampen en weinig tot geen PMS klachten meer! Zijn de magische truffels het plantmedicijn ter ondersteuning van de vrouwelijke cyclus?


Mijn ervaring

Begin augustus 2021 begon ik met microdoseren en 5 dagen later begon mijn menstruatie. Sinds ik weer menstrueer na de bevalling van mijn dochter had ik veel bloedverlies tijdens mijn menstruatie. Veel meer dan voor mijn zwangerschap. Verder had ik niet of nauwelijks klachten rondom mijn menstruatie. Anyway, in augustus was mijn menstruatie eigenlijk hetzelfde als de maanden daarvoor, namelijk veel bloedverlies en ik had dagen ervoor al minimaal bloedverlies. Mijn cyclus duurde altijd 5 weken.


Tijdens de menstruatie van september bloedde ik beduidend minder! Wow wat een verschil en superfijn dit! Wel duurde het lang voordat ik daadwerkelijk bloedde, wel 10 dagen had ik geen noemenswaardig bloedverlies, totdat dan eindelijk m'n menstruatie begon.


Een maand later, en dan ook precies een maand later, gebeurde er iets wat ik niet had verwacht. In plaats dat ik weer een menstruatie zou hebben met weinig bloedverlies, bloedde ik de eerste 24 uur super veel en kwamen er grote bloedstolsels vrij! Mijn lichaam was echt aan het ontgiften. M'n baarmoeder werd helemaal opgeschoond. Zo voelde dit ook echt en ik maakte me er ook totaal geen zorgen over. Na deze eerste dag werd het bloeden minder en had ik hetzelfde bloedverlies als in september. Wat me ook opviel was dat deze menstruatie precies een maand later was dan de vorige. Voorheen duurde mijn cyclus altijd 5 weken, maar nu dus een maand.


Microdoseren en mijn menstruatie

In november duurde het weer een dag of 5 voordat m'n menstruatie echt begon, maar het was daarna gewoon fijn met weinig bloedverlies. Ook kwam mijn menstruatie exact een maand later dan in oktober. De eerste dagen gebruik ik wasbaar maandverband en daarna draag ik alleen menstruatie ondergoed. Zo chill, ik heb amper door dat ik menstrueer!


Mijn december menstruatie was hetzelfde als in november. Ook hier duurde het weer een dag of 5 voordat het op gang kwam, maar het was wel weer exact een maand later.

Januari 2022. Ik menstrueer nu synchroon met de volle maan (en zit dus nu midden in mijn menstruatie)! Ook had ik nu ook geen 5 dagen eerst minimaal bloedverlies meer. Mijn menstruatie breekt nu veel sneller aan.


Ik ben benieuwd hoe het gaat in februari... Maar één ding weet ik wel, en dat is dat ik superblij ben met het effect van de truffels op mijn cyclus! Ik ben begonnen met microdoseren, zodat ik wat meer energie zou krijgen. Dat heb ik ook gekregen, maar ik had niet gedacht dat m'n cyclus zo regelmatig en licht zou worden. Een superfijne bijkomstigheid is dat! Ik hoop dat dit blog je heeft geïnspireerd, vooral als je menstruatie als ongemak voelt, om eens te gaan microdoseren met magische truffels. Wellicht heeft dit ook een positief effect op jouw cyclus. Doe vooraf onderzoek hoe je moet beginnen, want een goede voorbereiding is noodzaak. http://www.microdosing.nl is goede website waar je heel veel informatie kunt vinden.

Kom je ergens niet uit of wil je je ervaring delen? Welkom!


Update: mijn menstruatie in februari kwam zonder eerst een paar dagen bloedverlies en stopte ook zonder dagen erna nog minimaal bloedverlies. Wat fijn!


P.s. je cyclus kan ook worden beïnvloed als je een truffel ceremonie bent ondergaan. Tijdens een truffel ceremonie neem je 7-15 gram truffels en dit kan ook zeker invloed hebben op je cyclus! Zo kan je menstruatie eerder of later komen of juist weer opgang komen na bijvoorbeeld een bevalling.


177 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page