top of page

Een ode aan mijn zielsbroer Mark

Bijgewerkt op: 3 nov. 2021

Een bijzondere connectie en een bijzonder verhaal; Ik heb mijn zielsbroer Mark leren kennen in oktober 2019. Mijn vriend Wor en hij zijn al jaren met elkaar bevriend. Wor was in oktober 2019 in Engeland om familie te bezoeken. Een mooie kans om elkaar weer te zien, aangezien Wor in Thailand woont! Ik had geregeld dat Wor en ik konden verblijven in een Airbnb van een vriend van mij in Cardiff. Ik was er al, en Mark zou de volgende middag Wor naar Cardiff rijden. Toen ze aankwamen, voelde ik me meteen helemaal op m'n gemak bij Mark. Iets wat ik niet vaak meemaak. Mark vertrok een uur later weer en we hadden afgesproken dat we ook nog een paar dagen bij Mark zouden verblijven. Wor was daar al een paar dagen geweest en hij vond dat ik het huis van Mark ook moest zien. Dat huis is semi off grid, maar Mark was bezig om helemaal off grid te gaan.

Na een paar fijne dagen in Cardiff, pakten Wor en ik de bus, dieper Wales in, op weg naar Mark.

Mark pikte ons op van het busstation en toen moesten we nog een eindje rijden naar z'n huis. En dat huis vond ik echt helemaal fantastisch! Mark vertelde dat hij bezig was om een community te vormen met vrienden van hem en hij wilde graag dat Wor en ik daar ook zouden komen wonen. Mijn droom werd werkelijkheid, want ik droom al heel lang om in een community te wonen met gelijkgestemden! In die paar dagen bij Mark hebben Mark en ik elkaar goed leren kennen. Het was alsof we van dezelfde planeet kwamen, ik voelde me zo thuis bij hem! Dat gevoel had hij ook en dat gevoel was bij thuiskomst heel verwarrend. Na er openlijk over gesproken te hebben met Mark, concludeerde ik dat hij mijn zielsbroer is.

We hielden contact via Whatsapp en inspireerden en leerden van elkaar. In de tussentijd hadden Wor en ik groot nieuws, want ik bleek zwanger! ❤️ Mark was één van de weinigen die dacht dat we een dochter zouden krijgen.


Maanden verstreken en toen ik weer bij Wor in Thailand was, werd het contact minder. Wor vond het contact tussen mij en Mark niet zo prettig, want hij wist zeker dat Mark van mij hield en werd daar onzeker van. Dat ik heel open en eerlijk tegen hem was, hielp hem die onzekerheid los te laten. Het was het voorjaar van 2020 en covid begon toen. Mark, die zich al heel lang verdiept in agenda 2030, realiseerde zich dat het nog wel eens heel hard kon gaan en was druk bezig om helemaal off grid te gaan. In april overleed echter zijn vader. Ik was in april weer terug in Nederland en toen hadden we weer wat meer contact. Vanwege mijn zwangerschap was ik toen der tijd erg vermoeid en was ik druk bezig om alles voor de bevalling te regelen. Ik had nog geen kleertjes, niets! Dat Wor nog niet kon komen in juni gaf me veel stress en waarschijnlijk daarom hadden Mark en ik voor het laatst in mei contact.


Het lot was gelukkig aan onze zijde, met behulp van de ambassade kwam Wor op 11 juli aan in Nederland. Ik was uitgerekend op de 18e en Wor was dus op tijd voor de bevalling! Wor wilde Mark bellen om te checken hoe het met hem ging, want hij had een onbestemd gevoel. Echter had ik al een paar avonden/nachten last van voor weeën, dat Wor er niet aan was toe gekomen om Mark te bellen.

Op 24 juli kwam ons prachtige meisje Fee ter wereld om 7:30 uur. Helemaal in een roes van de bevalling, kreeg Wor 's avonds telefoon. Het was een vriend van hem en Mark. Mark bleek te zijn overleden in zijn slaap aan een overdosis. In dezelfde nacht dat Fee wordt geboren, overlijdt Mark... Wor voelde zich enorm schuldig, want hij was ervan overtuigd dat als hij Mark had gebeld, Mark niet aan de drugs was gegaan. Een zwarte rand op deze prachtige dag.

In de kraamweek zag ik 's nachts een man in het zwart naast het bedje van Fee staan. Ik wist meteen dat het Mark was, want hij droeg altijd donkere kleding. Weken verstreken en Fee had overdag heel erg moeite met slapen. Het was net alsof ze ergens bang voor was. We besloten om een afstemming op haar te laten doen. Selina was zo lief om een afstemming voor ons te willen maken en op 3 oktober kregen we de afstemming binnen.

Mijn vermoeden werd bevestigd. Ik had van te voren niets verteld aan Selina dat ik vermoedde dat Fee ergens bang voor was en over Mark had ik al helemaal niets verteld. We hadden gewoon de vraag gesteld, waarom Fee zo'n moeite had met slapen overdag. Selina had een prachtige afstemming gemaakt op Fee. Fee had haar verteld dat ze enge dingen zag en dat er constant een man bij haar was. Die man wist niet dat hij overleden was en doolde als het ware nog rond. Selina had aan Fee gevraagd of ze die man ook kende. Nee, Fee kende hem niet. Maar ze wist wel hoe hij heette: Marco....(!) Fee heeft Mark samen met Selina naar het licht gestuurd, want hij wist echt niet dat hij was overleden. De dagen na de afstemming begon Fee beter te slapen overdag.


Als dat nog niet alles was, kreeg ik een dag

later, op 4 oktober een spam bericht via

Screenshot van het spambericht. Deze Marc is een Facebook vriend van mij, maar spreek ik nooit

Facebook Messenger; een video met een Franse tekst. In het Nederlands vertaald "het lijkt op jou" (daar wordt Fee natuurlijk mee bedoeld). Voor mij een teken dat Mark aan gene zijde is ✨


Lieve Mark, ik heb je precies één zwangerschap gekend. Ik mis je nog elke dag en ik hoop dat je je rust hebt gevonden daar boven. Until we meet again108 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page